• Email ons: info@raadisdaad.nl
  • Bel ons: 06 52 06 44 85

Over ons

Stichting Raad is Daad is een organisatie die zich richt op armoedebestrijding in de Amsterdamse stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer en de Baarsjes. De stichting probeert hierbij de financiële zelfredzaamheid van risico groepen in Amsterdam te vergroten en daarmee hun financiële situatie structureel te verbeteren. De stichting leidt vrijwilligers op die vervolgens ingezet worden tijdens de vele projecten:

  • Inloopspreekuren
  • Cursussen over belangrijke financiële thema’s
  • Individuele begeleidingstrajecten
  • Informele koffie ochtenden
  • Lezingen (Gehouden op plekken waar de risico groepen veel aanwezig zijn)

Zo wordt bijvoorbeeld in stadsdeel de Baarsjes wekelijks een gratis inloop spreekuur gehouden. Hier kunnen deelnemers terecht wanneer zij problemen ervaren met het begrijpen van brieven en regelingen, hulp bij het schrijven van sollicitatiebrieven, begeleiding van hun administratie etc.

Oprichting

De oprichter van de stichting heeft jarenlang gewerkt bij de gemeente Amsterdam, is mantelzorgster geweest en draait al jaren inloopspreekuren als vrijwilliger. De oprichter is van Turkse komaf en heeft in de loop der jaren een groot netwerk van Turkse/allochtone gezinnen opgebouwd. Geregeld gaat zij bij deze gezinnen langs om hen te helpen met administratieve zaken zoals bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies of het doen van de belastingaangifte.
Door haar sterke inlevingsvermogen, begrip van verschillende culturen en laagdrempelige aanpak, werd het netwerk van steeds groter en groter. Dit vormde uiteindelijk het idee om te beginnen met Stichting Raad is Daad, om op deze manier, een grotere groep mensen te bereiken en deze beter te kunnen begeleiden.