• Email ons: info@raadisdaad.nl
  • Bel ons: 06 52 06 44 85

Belastingdienst

Kindgebondenbudget 2018

Hebt u kinderen? U kunt misschien kindgebonden budget krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. Die krijgt u naast de kinderbijslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw inkomen, hoeveel kinderen u hebt en hun leeftijd. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen kindgebonden budget. Lees wat de voorwaarden voor het jaar 2018 zijn.

Als u recht hebt op kindgebonden budget, krijgt u vanzelf bericht van de belastingdienst. U krijgt alleen bericht als u een andere toeslag ontvangt. De belastingdienst heeft dan voldoende gegevens om uw kindgebonden budget te berekenen.

Ontvangt u geen andere toeslag? Of kreeg u eerder kindgebonden budget, maar is dit gestopt? En voldoet u wel aan de voorwaarden voor kindgebonden budget? Vraag de toeslag dan zelf aan. De ouder op wiens naam de kinderbijslag staat, moet dit doen.

Maak eerst een proefberekening. U ziet dan hoeveel kindgebonden budget u kunt krijgen.

Uw kindgebonden budget voor 2018 kunt u aanvragen met Mijn toeslagen. Dat kan tot 1 september 2019. Lees meer bij Ik wil een toeslag aanvragen voor 2018.


Huurtoeslag 2018

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Is uw vermogen te hoog? Dan krijgt u geen huurtoeslag. Lees wat de voorwaarden voor het jaar 2018 zijn.

Wilt u weten hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.

Uw huurtoeslag voor 2018 kunt u aanvragen met Mijn toeslagen. Pas nadat u uw nieuwe adres hebt doorgegeven aan uw gemeente en er daadwerkelijk woont, kunt u huurtoeslag aanvragen voor uw nieuwe adres.


Zorgtoeslag 2018

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om tegemoet te komen in de kosten van een zorgverzekering. Mensen met een laag (midden)inkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Zo blijft de zorg voor hen betaalbaar en toegankelijk. Hoeveel zorgtoeslag iemand kan krijgen, hangt af van onder andere het inkomen en de leefsituatie. De Belastingdienst/Toeslagen betaalt de zorgtoeslag uit.

Om zorgtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de voorwaarden voldoen.

Wilt u weten hoeveel zorgtoeslag u kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.
Of bekijk de tabel met de bedragen per maand.

Uw zorgtoeslag voor 2018 vraagt u aan met Mijn toeslagen. Hebt u geen toeslagpartner? Dan doet u dit makkelijk en snel met de app ‘Jouw zorgtoeslag’. U kunt zorgtoeslag voor 2018 aanvragen tot 1 september 2019. Lees meer bij Ik wil een toeslag aanvragen voor 2018.